Магістратура у Великобританії

Магістратура у Великобританії має дуже високий рейтинг завдяки зразковій організації навчального процесу та застосуванню інноваційних методик. Дипломи англійського магістра визнані у всьому світі. В світовому рейтингу «QS World University Rankings 2023», чотири з 10 найкращих університетів світу знаходяться саме у Великобританії.

Вчитися на магістурі в цій країні не лише престижно, але й досить вигідно. Для того щоб завершити магістратуру у Великобританії, знадобиться лише 1-1,5 року, а не 2, як в Канаді, США та більшості інших англомовних країн. До того ж іноземні студенти британських університетів можуть зручно поєднувати навчання з роботою або стажуванням, оскільки мають право на особисту зайнятість до 20 годин на тиждень.

Кар'єрні перспективи після навчання

Диплом магістра британського ВНЗ суттєво підвищує шанси отримати престижну позицію в одній з топових світових компаній. Британія є шостою за економікою в світі, яка має високий рівень зайнятості у 75%, що робить її надзвичайно привабливої для іноземних студентів.

За даними Glassdoor (найбільший онлайн-портал з пошуку роботи), найкращими місцями для працевлаштування у Великобританії після магістрарути є: Microsoft, Google, Apple, PwC, KPMG, Deloitte, J.P. Morgan, AstraZeneca, Johnson and Johnson, Siemens, EY, Goldman Sachs, Morgan Stanley тощо.

Якщо у недалекому минулому іноземні студенти не могли залишитися в країні після здобуття освіти, то тепер їм надано можливість проживати у Великобританії ще 2 роки з метою пошуку роботи. Після працевлаштування, Ви маєте право отримати робочу візу і вже залишатися в країні без обмежень.

Під час навчання за кордоном Ви маєте можливість пройти стажування за своєю спеціальністю у великих компаніях за домовленістю зі своїми ВНЗ.  

Магістратура в Англії: програми навчання

Здобування диплома магістра у Великобританії ведеться за двома базовими напрямами:

  • академічні; 
  • дослідні.

Перший варіант включає лекційні та практичні заняття, а також семінари. Успішність студентів у цьому випадку оцінюється іспитами, есе, проєктними роботами та груповими завданнями. Академічний напрямок є найкращим рішенням для студентів-іноземців, зокрема, для тих, хто приїхав з України.

Дослідницька програма призначена для майбутніх вчених. Її засвоюють учні, спеціальність яких тісно пов'язана з проведенням наукових досліджень (фізика, хімія і тд.). Студенти, які здобули кваліфікацію MRes, мають право надалі здобути ступінь PhD.

Які спеціальності Магістра є найбільш високооплачуваними та користуються найбільшою популярністю у Великобританії?

  • Бізнес і менеджмент;
  • Макретинг і PR;
  • Архітектура, будівництво та планування;
  • Юриспруденція та Політика;
  • Фармакологія, токсикологія та фармація;
  • Математичні науки;
  • IT;
  • Інженерія;
  • Медицина і стоматологія;
  • Економіка;
  • Магістр бізнес-адміністрування (MBA).

Магістратура у Великобританії: система навчання

  1. Що ж до форми навчання, то найпоширенішим варіантом для претендентів на диплом магістра в Англії є очне відвідування. Однак, існують також програми, що дозволяють змішане засвоєння матеріалу;
  2. Найчастіше програма триває від 1 до 2 років, якщо вивчатися очно (Full-Time), або 2-4 роки при навчанні у змішаному форматі;
  3. Ви можете мати менше 10 годин щотижневих контактних заннять, але від Вас очікується щонайменше 30-35 годин самостійного опрацювання матеріалу;
  4. Методи навчання: семінари, лекції та практичні заняття;
  5. Методи оцінювання: практичні завдання, есе, презентації, портфоліо, дипломи та дисертація.

Види дипломів Магістра у Великобританії

Освітня система Великобританії пропонує студентам безліч варіантів дипломів. Найпопулярніші з них:

  • MSc (Магістр природничих наук) – призначений для фахівців з точних, технічних й інженерних напрямів;
  • MA (Магістр мистецтв) – спеціальність охоплює гуманітарні науки, мистецтво, а також соціальні напрямки та сферу бізнесу;
  • MRes (Магістр досліджень) – видається студентам, які ведуть своє власне наукове дослідження;
  • LLM (Магістр права) – для спеціалістів юридичної галузі;
  • EDm (Магістр освіти) – для вчителів та викладачів, які працюватимуть в організаціях, що надають середню та вищу освіту.

Це далеко не повний перелік усіх видів дипломів магістра. За повним списком Ви завжди можете звернутися до наших спеціалістів.

Як обрати університет для магістратури в Англії

Обрати університет в Англії для проходження магістратури може бути досить складно, адже у кожного закладу свої правила, вимоги і забаганки. Ми завжди раді допомогти Вам розв'язати це завдання. Тому не соромтеся звертатися за консультацією до наших фахівців, які допоможуть обрати найкращі програму та університет, розкажуть про всі вимогу до вступу та допоможуть скласти пакет документів. Ми також допоможемо прорахувати вартість навчання, знайти проживання та оформити візу в Англію.

При виборі ВНЗ зверніть увагу на такі аспекти:

  • Майбутні цілі та бажання;
  • Інтереси та спеціалізація;
  • Рейтинг університету (а краще самої магістерської програми) у Великобританії;
  • Місцерозташування (логістика);
  • Тип проживання;
  • Перелік курсів, що включені до магістерської програми;
  • Інфраструктура ВНЗ.

Вимоги для вступу в університети Великобританії

Для того щоб вступити на магістратуру у Великобританію, обов'язковою вимогою є наявність диплома бакалавра. Також претенденти мають скласти тест на знання англійської мови IELTS/TOEFL, надати мотиваційний лист і рекомендації від викладачів навчального закладу, де вони попередньо навчалися, або від роботодавців. Крім того, може вимагатися додаткове складання вступних іспитів з профільного предмету.
Це загальні вимоги, які можуть відрізнятися в залежності від університету та обраної спеціальності для навчання за кордоном.

Програми підготовки до вступу на британську магістратуру

Для успішного вступу до ВНЗ з метою отримання диплома магістра кандидати можуть пройти додаткове навчання за програмою Pre-Master's. Такий варіант найбільше підходить іноземцям, які навчалися на бакалавраті в іншій країні та не мають достатньо знань для вступу одразу на магістратуру в Англії. Pre-Master's також може бути обов’язковою вимогою ВНЗ для іноземних студентів перед їх зарахуванням на програму магістратури.

Висновок

Освітня агенція Study Roads з радістю допоможе Вам на кожному етапі вступу на магістратуру у Великобританії. Ми пропонуємо індивідуальні консультації щодо вибору університету та програми, підготовку документів, підтримку у подачі заявок та отриманні студентської візи. Наші фахівці мають багаторічний досвід роботи у сфері міжнародної освіти і завжди готові надати Вам професійну допомогу.

Звертайтеся до Study Roads вже сьогодні, і ми допоможемо зробити Ваш шлях до магістратури у Великобританії максимально простим та успішним!